Vad är nytt i SS-EN 1090-2?

På Stålbyggnadsdagen som gick av stapeln den 25 oktober höll Viktor ett fördjupande seminarium om den nya versionen av SS-EN 1090-2. Vi hade vi förmånen att delta som både utställare och föreläsare under detta event och det är otroligt värdefullt för oss att träffa våra intressenter, kunder och kollegor i branschen.

Här har vi samlat de största frågorna från Stålbyggnadsdagen och ger dig även tillgång till SBI:s värdefulla sammanfattning av nyheterna i SS-EN 1090-2.


 

1. Finns det något dokument som visar exakt vad som är nytt i SS-EN 1090-2?

Det finns inget officiellt dokument, men SBI har publicerat en sammanfattning där man lagt in de identifierade ändringarna. Du hittar publikationen här.

2. När kommer den svenska utgåvan?

Standarden är fastställd 2018-06-27 och den svenska utgåvan släpptes i slutet av oktober och finns att köpa på SIS.se.

3. Hur hanterar QMP1090 de nya ändringarna?

I och med SIS:s delaktighet i produkten kan vi säkerställa att den senaste utgåvan av standarder tillämpas. När den nya utgåvan släpps överförs det automatiskt in till programvaran, så användaren har alltid den senaste utgåvan och behöver inte göra något ytterligare när de skapar ett nytt projekt.

4. Finns det någon övergångsperiod från det att den svenska utgåvan släpps?

Nej, den nya utgåvan börjar gälla direkt när den släpptes och i och med detta så upphävs den tidigare version. Observera att har man inte angett i bygghandlingarna vilken version av SS-EN 1090-2 som ska användas i projektet gäller den senaste.

 


 

Du kanske också är intresserad av...