Arkitektur

Vår arkitektur kännetecknas av enkelhet och trygghet, samtidigt som den är nyskapande och banbrytande.

Och det lyckas vi med tack vare ett inspirerande arbetssätt.

Våra arkitekter är lyhörda, öppna och får dig att se saker i nya perspektiv. Vi finner tillsammans lösningar som passar just dig.

Enkelt
Tryggt
Inspirerande

Enkelt

Enkelhet är ett förhållningssätt. Om vi är tydliga, ärliga och litar på varandra. Då blir det enkelt att prestera bra tillsammans.

Tryggt

Upplevelsen av trygghet bidrar till ökad rörelsefrihet och handlingsfrihet, vilket ökar förmågan att vara kreativ.

Inspirerande

Inspiration är en stor källa till motivation, som leder till nytänkande, kreativitet och glädje.

Att anlita en arkitekt ska vara enkelt, tryggt och inspirerande.

Processen att bygga till, om eller nytt, oavsett om det är en privatperson eller ett företag, inleds med ett skissarbete baserat på önskemål och budget, samt fastighetens och omgivningarnas förutsättningar.
Här är ofta arkitektens kompetens avgörande för hur lyckosamt bygget blir, både vad gäller kostnader och funktionalitet.

Det fortsatta arbetet, att ta fram bygglovshandlingar, underlättas av att arkitekten har kunskap om de krav som detaljplanen och gällande byggbestämmelser ställer.

Saker att tänka på!

Det finns en del saker att tänka på när du planerar att bygga om eller bygga till. Du behöver bland annat ta ställning till hur arbetet ska läggas upp och hur du vill att slutresultatet ska se ut. Här delar vi med oss av våra bästa tips på hur du skapar en kostnadseffektiv förändring.

Kanske har du tänkt dig ett inglasat uterum, en större boyta till en växande familj eller ett stilrent kvalitetskök. Oavsett vilket, måste du börja med att ställa dig vissa frågor om projektet. Vilka möjligheter medger fastigheten? Vilka behov och önskemål har du och dina medplanerare? Hur ser budgeten ut? Hur går ni tillväga och vilken utformning ger bäst resultat? Och sist, men inte minst, vilka moment kräver professionell hjälp?

Låter det mycket? Bara lugn, med våra fem tips får du ett tidsbesparande och kostnadseffektivt upplägg!

 

5 kostnadseffektiva tips

  1. Anlita en duktig och effektiv arkitekt och/eller en konstruktör. Då slipper du en utdragen process som eventuellt inkluderar bygglov och anmälan.
  2. Ta fram skissförslag som visualiserar och illustrerar det du och dina medplanerare vill åstadkomma. Alla behöver ha samma bild av vad som ska göras. (Det är lätt att ha en Pinterest-bild i huvudet som ibland kan vara svår att förverkliga i ditt eget hem.)
  3. Undvik otydligheter. Se till att ha ett bra och tydligt konstruktionsunderlag.
  4. Skapa rumsbeskrivningar som anger ytskikt, material, kulörer och så vidare för att upphandla emot.
  5. Ta hjälp att upphandla och skriv sedan avtal eller kontrakt. Att upphandla till fast pris är tyvärr inte det enklaste, och du kommer närmare om du checkar av punkterna här ovanför.

Referensprojekt

Kontrollbolagets tjänster

Kontrollbolaget är ett företag inom arkitektur, konstruktion och kontrollansvar, som hjälper såväl företag som privatpersoner.