Viktor Lundin vinner SKAPA-priset för unga innovatör

Vi är mycket glada att berätta att vi och Viktor Lundin, skapare av det digitala kravställningsverktyget QMP1090™ vunnit stiftelsen SKAPA:s pris till årets unga innovatör i Gävleborg. Länspriset delades ut av Landshövding Per Bill på Gävle slott tisdagen den 23 maj.

SKAPA-priset för unga innovatörer delas varje år ut av stiftelsen SKAPA och VINNOVA för att uppmärksamma och uppmuntra fler unga att våga tro på sina idéer och bidra till Sveriges utveckling.

Det känns väldigt hedrande att få den här utnämningen och det är ett fint bevis för att QMP1090 är en innovation i framkant och som behövs på marknaden. Jag ser fram emot att få visa vad jag och QMP1090 går för vid riksfinalen i november, berättar Viktor.

Viktor går nu vidare till riksfinalen och prisutdelningen i Stockholm den 9 november.  På plats tävlar han mot unga innovatörer från Sveriges alla län om prissumman på 250 000 kr. Här kan du läsa mer om SKAPA och SKAPA-priset


 

Juryns motivering löd: Utifrån ett eget upplevt behov skapade innovatören ett verktyg för att effektivisera kvalitetssäkringen av byggkonstruktioner. Lösningen kan effektivisera arbetet upp till 80% och spara mångmiljonbelopp i nedlagd arbetstid. En digital game changer som revolutionerar hela byggindustrin. Stort grattis Viktor Lundin med innovationen QMP1090!

 


 

Du kanske också är intresserad av dessa...