Kontrollbolaget till silver i Almi Pitch 2017

Kontrollbolaget till silver i Almi Pitch 2017 under Åre Business Forum:
”Vi leder digitaliseringen inom byggindustrin”

Kontrollbolagets innovation och digitala kravställningsverktyg QMP1090™ tog i stenhård konkurrens med över hundra andra start-ups från olika branscher i hela landet, hem en silvermedalj i Almi Pitch 2017 under Åre Business Forum 29-31 mars.

– Medaljen visar den enorma potentialen i vårt verktyg QMP1090 som gör kravställningar av byggkonstruktion billigare och säkrare än tidigare. I och med detta tar vi täten i digitaliseringen inom byggindustrin, säger innovatören och grundaren Viktor Lundin.

 

QMP1090™ är det digitala verktyget som gör att kravställningsarbetet genomförs snabbare, effektivare och med högre kvalitet än vid traditionell manuell kravställning. Innovationen har potential att förkorta arbetstiden med över 80% procent, vilket resulterar i att tio tusentals kronor kan sparas under en enstaka projektering, och därmed över miljarden inom byggindustrin under ett år!

 

– Bolagen till har valts ut baserat på om de har en innovativ och en unik produkt eller tjänst med internationell potential och löser ett stort kundbehov. Bolagen behöver också ha en skalbar affärsmodell och befinna sig i tidig fas där de står inför en marknadsintroduktion eller nyligen introducerat sina tjänster på marknaden, säger Lena Fridlund Forsgren, Investment Manager på Partnerinvest Norr, som ingår i investerarpanelen [under Almi Pitch 2017]. (ur pressmeddelande från Almi den 28 mars, 2017)

 

Nu står alltså Kontrollbolaget och deras produkt QMP1090 som en silvermedaljör!

 

– Det känns superkul och inspirerande att vara en av Sveriges mest intressanta start-ups! Vi har redan fått intresse från investerare och i och med detta hoppas vi kunna inleda ett framåtriktat samarbete med en eller flera av dem, säger Viktor Lundin.

 

Både Swedish Standards Institute (SIS) och Stålbyggnadsinstitutet (SBI) är samarbetspartners till Kontrollbolaget. Verktyget släpptes nyligen till marknaden.


Kontakt

Viktor Lundin
grundare och innovatör
Kontrollbolaget och QMP1090
viktor@kontrollbolaget.se

 


 

Du kanske också är intresserad av dessa...