Fem kostnadseffektiva tips vid om- eller tillbyggnad

Det finns en del saker att tänka på när du planerar att bygga om eller bygga till

 

Du behöver bland annat ta ställning till hur arbetet ska läggas upp och hur du vill att slutresultatet ska se ut. Här delar vi med oss av våra bästa tips på hur du skapar en kostnadseffektiv förändring.

Kanske har du tänkt dig ett inglasat uterum, en större boyta till en växande familj eller ett stilrent kvalitetskök. Oavsett vilket, måste du börja med att ställa dig vissa frågor om projektet. Vilka möjligheter medger fastigheten? Vilka behov och önskemål har du och dina medplanerare? Hur ser budgeten ut? Hur går ni tillväga och vilken utformning ger bäst resultat? Och sist, men inte minst, vilka moment kräver professionell hjälp?

 

Låter det mycket? Bara lugn, med våra fem tips får du ett tidsbesparande och kostnadseffektivt upplägg!

 


Fem tips

  • Anlita en duktig och effektiv arkitekt och/eller en konstruktör. Då slipper du en utdragen process som eventuellt inkluderar bygglov och anmälan. Undvik otydligheter.

  • Se till att ha ett bra och tydligt konstruktionsunderlag.

  • Ta fram skissförslag som visualiserar och illustrerar det du och dina medplanerare vill åstadkomma. Alla behöver ha samma bild av vad som ska göras. (Det är lätt att ha en Pinterest-bild i huvudet som tyvärr inte går att förverkliga i det egna hemmet.)

  • Skapa rumsbeskrivningar som anger ytskikt, material, kulörer och så vidare för att upphandla emot.

  • Ta hjälp att upphandla och skriv sedan avtal eller kontrakt. Att upphandla till fast pris är tyvärr inte det enklaste, och du kommer närmare om du checkar av punkterna här ovanför.Se vårt referensprojekt Costa Del Sol HÄR

 


 

Publicerat: 2022-03-07

Du kanske också är intresserad av...