Kontrollbolaget tilldelas årets SKAPA-pris i Gävleborgs län

Årets SKAPA-pris för Gävleborgs län har tilldelats Kontrollbolaget för tjänsten QMP1090. SKAPA-priset ska ge stöd till innovatörer så att deras idéer kan utvecklas till produkter och tjänster på marknaden.

 

I tisdags morse offentliggjordes årets vinnare av SKAPA-priset i Gävleborgs län och förstapriset gick i år till Kontrollbolaget. SKAPA-priset för årets Unga innovatör i Gävleborgs län kammades hem av Söderhamnsföretaget BlixtIn. Detta innebär att Kontrollbolaget och BlixtIn representerar Gävleborgs län i den nationella finalen som arrangeras den 8 november i Stockholm. Där tävlar de om en prissumma på 550 000 kr respektive 250 000 kr för unga innovatörer.

– Det känns stort att vinna SKAPA-priset! Det betyder mycket för oss som entreprenörer och även mycket för företaget. Att få ett erkännande som SKAPA-priset tillför energi och är en bekräftelse på att vårt arbete går i rätt riktning! Vinstsumman kommer väl till pass till vår ambition att snabbt växa resursmässigt för att bygga teknisk kompetens som stöttar QMP1090, samt naturligtvis till lanseringen av betongmodulen i QMP1090 som sker nu i höst! svarar Pernilla Lundin, Kontrollbolagets VD, i en kommentar till priset.


 

Juryns motivering om Kontrollbolaget och tjänsten QMP1090 lyder
”Tjänsten är unik inom sitt marknadssegment. Lösningen är nydande inom en konservativ bransch med stort behov av digitalisering för att möta framtidens krav på långsiktig hållbarhet. Tjänsten har fortsatt stor utvecklingspotential och är applicerbar inom fler områden.”

Läs mer i Almis pressrelease här.

 


 

Du kanske också är intresserad av...