Många aktörer var hungriga på att lära sig mer om SS-EN 1090

”Här är mitt tips att läsa in dig på och lära dig vad som är specifikt för just din bransch. Då kommer det vara lättare att dra en gräns och du tränar samtidigt på hur och var du ska leta i standarden vilket är A och O i kravställningsprocessen, tipsar Viktor Lundin på Kontrollbolaget.”

Entreprenörer, tillverkare, kvalitetschefer, kontrollberedare med flera hade tagit sig till SIS kontor vid Torsplan i Stockholm för att lära sig mer om SS-EN 1090, en standard som är mer regel än undantag vid uppförande av stålkonstruktioner i Sverige.

Det bjöds på intressanta diskussioner om arbetet med SS-EN 1090 och det ställdes många frågor om gränsdragningen mellan olika standarder. Var går exempelvis gränsen för CE-märkning av stativet i en maskin som är monterad på enligt maskindirektivet och SS-EN 1090-1?

Det diskuterades även hur arbetet utförs idag och att det finns en vilja att effektivisera arbetet med SS-EN 1090. Det är ett omfattande arbete att slå och leta i alla dokument. Så det känns otroligt roligt att få det bekräftat att ett verktyg som QMP1090™ behövs på marknaden.

Vill du lära dig mer om SS-EN 1090? Kontakta SIS så hjälper de dig att boka in nästa kurstillfälle!

Du kanske också är intresserad av...