Ledigatomter.se - Sveriges största sökmotor

Tanke och handling i ett, är mottot för succésajten Ledigatomter.se. I slutet av augusti 2019 lanserades hemsidan och redan nu har bolaget lyckats samla flest lediga tomter till försäljning i Sverige på en och samma sajt.

Ledigatomter.se är uppstickaren som kort efter lansering av sin hemsida kunde presentera över 4000 lediga tomter. På sajten har man samlat objekt från mäklare, hustillverkare, kommuner och privata aktörer från hela landet.

Idén med att samla alla lediga tomter på ett ställe uppkom när grundaren Robert Nilsson själv letade efter en ledig tomt. Att hålla koll på kommunen, grannkommunen, olika fastighetsförmedlingar och privata markägares objekt blev snabbt ohållbart. Robert såg behovet och köpte redan 2009 domännamnet ledigatomter.se. Just då fanns inte tiden som krävdes för att driva sajten framåt.

Nästan ett decennium senare, 2018, träffar Robert för första gången Henrik Nyberg och sajten kommer på tal. Henrik som hade erfarenhet av webbaserade tjänster kunde se nyttan med sajten. De två entreprenörerna slog sig samman, och redan ett år senare – i augusti 2019 – kunde LedigaTomter.se nylanseras.

Största sökmotor för lediga tomter

Redan idag kan Ledigatomter.se skryta med att vara störst på just lediga tomter. Listan på över 4000 lediga tomter fylls kontinuerligt på. Siffran kan jämföras med Hemnet.se, som i november 2019 hade 2876 listade tomter till salu. En skillnad på över 1000 objekt.

 

Intresset och trafiken till sajten har varit stor sedan nylanseringen i augusti 2019. Förutom ett bra domännamn så tror Robert att framgången beror på att det finns en tydlig målgrupp, personer som vill bygga sitt eget hus. På webbsidan har man därför samlat relevanta artiklar inom ämnen som bygglov och bygglån med annonser från husleverantörer från hela landet.

 

På frågan varför Ledigatomter.se kommer bli den ledande aktören för köp och försäljning av tomter, svarar Robert Nilsson.

 

– För att vi är så nischade. År 2020 kommer vi få upp många fler lediga tomter på sidan och vi kommer leverera svar på alla tänkbara frågor en blivande husbyggare kan ha. Vi vill bli den självklara plattformen och kunskapsbanken för alla som ska bygga.

 

Idag drivs ledigatomter.se av bolagets tre delägare, Robert Nilsson, Henrik Nyberg och Richard Nilsson som ansvarar för det tekniska. I teamet finns även en webbyrå och en skribent inkopplad.

 

– Vi är ett grymt gäng, vi gör allt för att levererar det våra besökare vill ha. Från det att vi får en ny idé kan vi lansera den på sajten inom en vecka. Tanke och handling i ett, som min farbror J-O alltid säger, tillägger Robert.


VILL DU VETA MER OM LEDIGATOMTER.SE?

Besök deras webb eller följ deras Instagramkonto. Vi har fått höra att det snart kommer visas helt unika objekt från privatpersoner till försäljning på deras Instagramkonto. Objekt som inte exponeras på någon annan sajt än på Ledigatomter.se

 


 


 

Sofia Jakobsson från Kontrollbolaget ingår i ledigatomter.se ´s expert panel och hjälper till med rådgivning i nya projekt.

 


 

Du kanske också är intresserad av...