Kontrollbolaget öppnar kontor i Åre

I samband med att fler väljer att bygga hus i Åre väljer allt fler kunskapsintensiva företag att etablera sig i regionen. Ett av dessa företag är Kontrollbolaget som nyligen öppnat kontor mitt i Åre.

Kontrollbolaget är ett företag inom Arkitektur, Konstruktion och Kontrollansvar med huvudkontoret i Gävle . Sedan starten 2016 har de växt genom att utöka sina tjänster till ett helhetskoncept inom Arkitektur, Konstruktion och Kontrollansvar. Nu väljer Kontrollbolaget att fortsätta sin expandering genom att öppna nytt kontor i fjällmetropolen Åre.

Vi etablerar ett kontor där vi erbjuder alla Kontrollbolagets tjänster och processer, från arkitektur till kontrollansvar. Våra kunder uppskattar verkligen att slippa hantera bygglov och dra den administrativt tunga delen, samt hålla kommunikationen med de olika projektörer som arkitekter, konstruktörer och entreprenörer.

 

-Det byggs mycket både i Åre och Östersund, och även i övriga kommuner i Jämtland och Härjedalen. Hela området utvecklas mycket så våra tjänster är efterfrågade. Och med fler uppdrag förväntas en större närvaro. Det känns jätteroligt och spännande för oss att nu kunna ta det steget, säger Per Sjöberg, platsansvarig på Kontrollbolaget i Åre

 

I Åre finns en mix av både storstadspuls och friluftsliv. Här har kommunen lyckats skapa en attraktiv boendemiljö och allt fler väljer att bygga hus i regionen.

 

-Vi har flera projekt i regionen så för oss blev det till slut självklart att öppna kontor i Åre och finnas nära kunden för att kunna ge det bästa stödet, säger Kontrollbolagets vd, Viktor Lundin.

 

Viktor Lundin har själv goda relationer till Åre och har bland annat pitchat på Åre Business Forum som årets innovatör, investerat i fastigheter i området och påbörjat ett nätverksbyggande inom näringslivet.

 

-Åre med omnejd har inte bara skidåkning utan även ett bra affärsklimat, en bra infrastruktur med en nettoinflyttning, en intressant översiktsplan, samt väl genomarbetade detaljplaner. Samtliga faktorer passar vår verksamhet och kompetens mycket bra, berättar Viktor.

Åre kommun prisas

I Åre kommun finns en mix av både storstadspuls och friluftsliv. Med en framgångsrik besöksnäring i grunden har kommunen lyckats skapa en attraktiv plats att leva och bo på året runt. Detta gör att många nya företag startas vilket ger försörjning åt många. Man kan konstatera att kommunen har lyckats i sitt arbete med att utveckla regionen vilket de även prisats för. 2019 utsågs Åre kommun för andra gången till årets nyföretagarkommun.

 


Kontrollbolaget nya kontor ligger i Johnsonhuset i Åre på Årevägen 75.


Om Kontrollbolaget

Kontrollbolaget är ett företag inom arkitektur, konstruktion och kontrollansvar. De hjälper företag och privatpersoner redan i tidigt skede med gestaltning och utformning av byggprojekt, och vidare med bygglovshantering och konstruktionsunderlag som sedan följs upp med rollen som kontrollansvarig.

2016 lanserade Kontrollbolaget ett digitalt verktyg för kravställning, QMP1090™. Verktyget revolutionerade den svenska byggbranschen och idag har Kontrollbolaget ett starkt samarbete med ledande aktörer och branschorganisationer för fortsatt utveckling av branschen.


 

FÖR MER INFORMATION KONTAKTA OSS

Du kanske också är intresserad av...