Kontrollbolaget välkomnar Therése

Therése Svens


Berätta lite mer om dig själv.

Jag är byggnadsingenjör i grunden, och har främst jobbat inom arkitektur. Men jag inledde min karriär som CAD- & Dokumentsamordnare på Forsmarks Kraftgrupp för ca 10 år sedan. Där fick jag bland annat hålla ordning på anläggningens byggritningar, och jag deltog även i arbetet med att 3D-modellera reaktor 3 i Auto CAD. Sedan nio år tillbaka jobbar jag på arkitektkontor, där jag har varit med i samtliga skeden och projekterat exempelvis förskolor, kontor, handel och framförallt bostäder. Mestadels handlar det om stora bostadsrättskvarter och lyxiga lägenheter med stora terrasser, bastu och vinkyl.

Själv bor jag i en enkel sekelskiftesvilla i Skutskär med man, två egna barn och en bonus. På fritiden gräver jag gärna i någon av mina perennrabatter, då och då tar en paus och ägnar mig åt stickning eller virkning. Men jag tycker även om att träna crossfit, cykla och åka längdskidor.


 

Hur känns det att du ska börja arbeta för Kontrollbolaget?

Väldigt spännande! Jag som tidigare har arbetat på stora teknikkonsultkoncerner känner att Kontrollbolaget är en mysigare och gemytligare arbetsplats, och jag upplever att det finns ett stort fokus på att alla ska trivas. Man känner sig välkommen helt enkelt! Dessutom tycker jag att det är kul att spridningen och variationen på projekt är så stor, samt att inget uppdrag är för litet.

 

Vad tillför du till Kontrollbolaget?

Jag tror att min långa erfarenhet av bostadsprojektering, framför allt detaljprojektering, kan komma till nytta inom flera områden. Jag är också vass på Revit och BIM-projekteringen. Dessutom tror jag att min kunskap inom trädgård och utemiljö kan vara väldigt användbart!

Livet är för kort för att rulla perfekta köttbullar
–Theréses favoritcitat

Varför är ditt favoritcitat just ” Livet är för kort för att rulla perfekta köttbullar”?

Som perfektionist är det lätt att ta vissa saker på för stort allvar, och inte inse att mycket är tillräckligt bra som det är. Man får inte heller glömma bort att det är okej att ha roligt på arbetstid!

Du är även en trädgårdsdesigner, hur kommer det sig och vad gör en trädgårdsdesigner?

Jag har alltid haft ett intresse för växter, det kommer nog från min mamma. Och sedan jag flyttade till hus för fyra år sedan så har intresset växt ytterligare. För två år sedan gick jag en ettårig trädgårdsutbildning på Wij Trädgårdar i Ockelbo, sedan dess arbetar jag med trädgårdsdesign och -rådgivning. Jag tror att det är form, komposition och att skapa rumslighet som attraherar mig allra mest!


 

Läs vår checklista gällande trädgårdar!


 

Publicerat: 2022-09-12

Du kanske också är intresserad av...