Färgexpertens bästa tips vid färgvalÅrets färg 2024 är något som trendprognospanelen tar fram varje år och i år är det “Sweet Embrace". Färgen har inspirerats av mjuka fjädrar och en vacker kvällshimmel.

Viktor Thalén från färgton lyfter även fram hur man kan tänka när man väljer färg för hemmet. Ta del av detta och mycket annat i artikeln nedan.

Företaget Färgton tillhandahåller Monitor ERP Arenas projekt Showroom-loge med målarfärg och företaget Miljönären har målat och spacklat. Showroom-loge projektet är en del av arenas pågående utvecklingsarbete.


Foto: nordsjo.se

Vilka är Färgton?

Färgton är Gävles ledande färghandel. Företaget har allt du kan tänkas behöva inom – golv, tapet, färg och kakel och klinker. De erbjuder rådgivning och tips om färgsättning, trender, val av material med mera. Färgton gör också hembesök för att hjälpa kunden med färgsättning såväl inne som ute. Deras produkter är från välkända leverantörer, vilket garanterar hög kvalitet.

I butiken finns också många färdiga miljöer som du kan inspireras av.

Hur kan ni hjälpa den som bygger nytt

– Vi kan hjälpa kunderna att få sitt dröm hem efter smak och tycke. Där har vi en tjänst som heter Stilhjälpen. Våra stilexperter har en gedigen utbildning och god kännedom om färg och form samt hur dessa kan anpassas efter just dig och ditt hem. Allt för att du ska hitta din egen personliga stil. Du väljer själv i vilken omfattning du behöver hjälp. Vi erbjuder både små och stora paket för ett rum eller flera, eller till och med hela hemmet, berättar färgkonsult Viktor Thalén.

Färgexpertens bästa tips vid färgval - tänk på helheten!

Det bästa tipset för färgval i ditt hem är att tänka på helheten.

 • Vad är det för golv, tak och möbler att förhålla sig till?
 • Vilken känsla vill du skapa i rummet?
 • Ett knep är att arbeta med kulörer som går ton i ton.

Till exempel går ett varmt trägolv i gul underton fint ihop med en varm grön kulör. Det finns även ett flertal olika verktyg vid färgsättning.

 • Brynäs IF x Kontrollbolaget
 • Tips
 • Trender inför 2024

  I dagens hektiska och komplexa värld är det viktigare än någonsin att utforma våra hem på ett sätt som gör att vi verkligen trivs och känner oss hemma i dem. Trenden fortsätter gå från det grå till mer varma toner i beige och jordiga toner. Samtidigt som de beigea kommer att fortsätta vara ett populärt val kommer även mer starka optimistiska kulörer ta plats år 2024.

  Trend prognospanelen har tagit fram årets färg 2024: “Sweet Embrace". Färgen har inspirerats av mjuka fjädrar och en vacker kvällshimmel. Den är mjuk, varm och positiv och passar både för sig själv eller tillsammans i en palett med andra kulörer. Med "Sweet Embrace” får du känslan av värme i ditt hem.

  Vad har Färgton för roliga projekt på gång?

   

  Vi har haft många roliga & stora projekt genom åren. Men tre stycken roliga projekt som vi levererar till just nu är:

  Houseofthelindholms som blir ett unikt hus på över 500kvm som ligger ute vid kusten i Gävle. Där levererar vi färg & spackel.

  Hedvigs Trädgård. 37 bostäder fördelat på 3 plan. Huset blir självförsörjande via solpaneler och bergvärme. Även lite extra lyx genom att få komfortkyla på sommaren. Vi levererar Spackel, Färg & Tapeter.

  Även en till fantastisk villa på över 600 kvm med extra allt ute vid kusten. Det är extremt släpljus in i huset vilket ställer höga krav på underarbete och målning för att få allt att smälta samman.

   


   

  Färgton & Miljönären aktörer i Monitor ERP Arenas projekt Showroom-loge

   

  Företaget Färgton tillhandahåller Monitor ERP Arenas projekt Showroom-loge med målarfärg och företaget Miljönären har målat och spacklat. Showroom-loge projektet är en del av arenas pågående utvecklingsarbete.

  Petra Olofsson är arkitekten bakom projektet. Hennes tankar vid färgsättningen av showroom-loge grundar sig i både symbolik och färgpsykologi. Olofsson avslöjar att föreningens färger kommer att genomsyra designen på ett snyggt sätt. Brynäs, som förknippas med färgerna rött, svart, vitt och gult, kommer att pryda showroomet. På arenan vill man att publiken ska vara taggad, vilket färgen rött enligt psykologin gör genom att pulsen höjs, säger arkitekten som påvisar att varje detalj är viktig.

  – Det handlar inte om att kopiera loggans färger till interiören utan att arbeta med nyanser och texturer som fungerar väl i det specifika rummet. Samtidigt som det gifter sig väl med helheten, förklarar arkitekten Petra Olofsson.

  Publicerat: 2024-02-0x

  Du kanske också är intresserad av...