Ett unikt projekt från början till slutVilla Jämtland är ett unikt projekt i det stora såväl som i den lilla detaljen.

Villa Jämtland är ett projekt som vi på Kontrollbolaget är otroligt stolta över, då vi har hjälpt byggherren i hela processen – från idé till förverkligande.

Villa Jämtland är ett fjällnära hus beläget i en fantastiskt vacker miljö. Inkilat i fjällbjörkarna smälter det in. Så nära men ändå så privat.Foto exteriör vy: Mats Lind

Skiss- och bygglovshandlingar
Visualiseringar
Konstruktion- och bygghandlingar
Kontrollansvar
Projektledning och projektcontrolling
 • Fjällhus
 • Inspiration
 • Arkitektur

  Kontrollbolagets arkitektur kännetecknas av enkelhet och trygghet, samtidigt som den är nyskapande och banbrytande. Och det lyckas vi med tack vare ett inspirerande arbetssätt. Våra arkitekter är lyhörda, öppna och får dig att se saker i nya perspektiv. Vi finner tillsammans lösningar som passar just dig.

  Enkelt - Enkelhet är ett förhållningssätt. Om vi är tydliga, ärliga och litar på varandra. Då blir det enkelt att prestera bra tillsammans.

  Tryggt - Upplevelsen av trygghet bidrar till ökad rörelsefrihet och handlingsfrihet, vilket ökar förmågan att vara kreativ.

  Inspirerande - Inspiration är en stor källa till motivation, som leder till nytänkande, kreativitet och glädje.

  Belysning i trapp

  Trappens fulländning

  Storstugans flöde

  VILLA JÄMTLAND

  Utformning, komposition och detaljnivå, tillsammans med materialvalen

   

  Ett stort fokus har lagts på sambandet mellan utformning, komposition, detaljnivå tillsammans med materialen. Samtliga är viktiga ingredienser för att skapa en trivsam och estetiskt tilltalande miljö.

  Det är något som ofta upplevs genom sinnlig perception och skapar närhet och visuell kontakt med landskapet utomhus, vilket också förstärker intrycket för betraktaren.

  Allt detta är betydelsefullt då Villa Jämtland är ett fjällhus belagd i en fantastiskt vacker och fjällnära.

   

   

  En vacker design kombinerad med funktion

  Villa Jämtlands mittpunkt för aktivitet. Här kombineras ett vackert ytskikt med funktion som tillsammans ger ett fantastiskt flöde som leder till husets mittpunkt och nav.

  Varje detalj är genomtänkt, från besticklådan till utsikten och ljusets strålar. Visualiseringar kan hjälpa byggherren att se hur slutresultatet kan bli redan i ett tidigt skede. Vi på Kontrollbolaget hjälper byggherren genom hela processen och i varje steg.

  Visualisering – Kontrollbolaget kan erbjuda visualisering av dina idéer och tankar i form av verklighetstrogna bilder, 3D-animationer och modeller. Att ge dig möjligheten att kunna ta del av en visualiserad bild av dina visioner är en av nycklarna för ett lyckat projekt..

   

  Behind the scene

  Bakom ett vackert ytskikt finns ett myller av installationer och konstruktioner som ska möjliggöra funktioner och flöden. Konstruktion och projekt- och projekteringsledning är viktiga ingredienser till att detta ska lyckas. Kontrollbolaget hjälper byggherren genom hela processen.

  Konstruktion – Kontrollbolaget konstruerar såväl enkla, som mer komplexa bygg- och anläggningsprojekt. Våra konstruktörer är väl insatta i de utmaningar och krav som ställs på konstruktion och dimensionering oavsett projektets storlek och komplexitet.

  Projekteringsledning eller projektledning – Kontrollbolaget har kompetens inom både industri- och bostadsprojekt, med erfarenheter från såväl myndighetssidan som från byggentrenörssidan.

  Design & Inredning

  På Kontrollbolaget är våra arkitekter och inredare är lyhörda, öppna och får dig att se saker i nya perspektiv. Vi finner tillsammans lösningar som passar just dig.

  Vi utgår från dina idéer, förutsättningar och din budget och skapar inredningen unik för dig. Genom att bland annat ta fram olika materialval och övriga kostnadseffektiva alternativ för att anpassa efter dig, din vision och ditt behov.

  Eller så kan vi agera ett bollplank om det behövs bolla några idéer eller förslag.

  Vackra sömlösa innedörrar

  Smakfull eldstad vid nedre entrén

  Skräddarsydd vedvagn

  Platsbyggd walk-in-closet

  Kontrasterande inredning i bastun

  Gäststudio

  Ytterdörr i vacker skiffer

  Materialmöten i takarkitektur

  Från bygglov till slutbesked

  Kontrollbolaget har hjälpt kunden i hela processen – från idé till förverkligande och inflytt. En tjänst som är med i stora dela av processen är en Kontrollansvarig. Nedan kan du se vad syfte med en Kontrollansvarig är, samt vilket ansvar har Byggherren.

  Kontrollansvarig

  Syfte med en kontrollansvarig är att säkerställa att alla bygg-, rivnings- och markarbeten håller en bestämd kvalitetsnivå. Den som har kontrollansvar ska hjälpa byggherren med att ta fram ett förslag till kontrollplan för den aktuella åtgärden.

  Byggherren

  Byggherren har det fulla ansvaret för att åtgärder inom bygg-, rivnings- och markåtgärder uppfyller gällande bestämmelser i bygglagstiftningen. Det är byggherren som ansvarar för att bygglagstiftningens krav uppfylls och att alla tillstånd som behövs finns.

  Kontrollplan

  Kontrollplanen ska innehålla vilka kontroller som ska göras, vad kontrollerna ska avse och vem som ska göra kontrollerna. Den som är kontrollansvarig ska se till att kontrollplanen och gällande bestämmelser och villkor för åtgärderna följs, samt att nödvändiga kontroller utförs.

  Viktor Lundin

  Projektledare och KA för Villa Jämtland

  Publicerat: 2024-05-22

  Du kanske också är intresserad av...