SIS, Swedish Standards Institute

En av Kontrollbolagets viktigaste samarbetspartners är SIS Swedish Standards Institute. Detta då Kontrollbolaget har rätt till upphovsrätten via ett licensavtal till de standarder som ingår i tjänsten QMP1090™.

Digitaliserade lösningar förenklar arbetet med standarder

SIS arbetar aktivt för att påverka morgondagens standarder och gör nu flera satsningar för att hjälpa företag att digitalisera innovationer. Samarbetet med Kontrollbolaget, som nyligen lanserat ett webbverktyg för byggindustrin med syfte att uppnå miljardbesparingar i administrationsledet, är ett exempel.

– Vi vet vilka typer av utmaningar olika branscher står inför. I vårt samarbete upptäcker vi ständigt nya möjligheter. Och genom digitalisering skapas nya smarta sätt att förenkla och förbättra arbetet med standarder. Smarta sätt uppstår genom att information från standarder görs tillgängliga direkt i de IT-verktyg som varje dag används för att lösa utmaningar, i sjukvården, i fabriken eller på kontoret, säger Fredrik Fehn, försäljningschef för Kundanpassade Tjänster på SIS, ser många fördelar i samarbetet mellan innovatörer och standardiseringsexperter.

Standarder är ett hjälpmedel för att kunna hantera krav och när det gäller standardiseringsarbete är SIS den samordnande kraften i Sverige. Vårt samarbete med Kontrollbolaget har varit väldigt spännande – ytterst handlar det om att utveckla nästa generations kravställning i byggindustrin, fortsätter han.

Läs mer på sis.se

 

Du kanske också är intresserad av...