Tips – tänk snyggt, funktionellt och hållbart. –Sofia Skoglund, Kontrollbolaget

Projekt - Nybyggnation av 12 stycken lägenheter.

Om projektet

Ett skissförslag i tidigt skede för en nybyggnation av 12 stycken lägenheter. En möjlighet för företaget att se vad som skulle kunna göras på en tomt som kunden har i sina ägor.

Projektet “Röda Ladan” är ett av våra projekt som vi har fått genom ett ramavtal. Detta projekt är placerad i en omgivning av äldre traditionella villor och bebyggelser. Målet med detta projekt är att skapa en byggnation som ska smälta in i den befintliga miljön med en touch av modernitet. Projektet består av 12 stycken lägenheter med en trivsam utemiljö.

Sofia Skoglund, byggnadsingenjör arkitektur, är Kontrollbolagets ansvariga arkitekt och hon har bland annat tagit fram skissförslag för en vision åt företaget. En vision som sedan Amanda Andersson (visualiserare på Kontrollbolaget), har visualiserat fram för att skapa en verklighetstrogen handling av lägenheterna.

Sofia Skoglund

Byggnadsingenjör - Arkitektur

Hur gick tankarna när du tog fram förslaget?

– Beställarens önskemål var ett flerbostadshus i ladhusstil. Området i sig består sen även delvis av hus i sekelskiftestil med mycket snickarglädje, så tankarna låg helt enkelt på att kombinera dessa på ett bra sätt, säger Sofia Skoglund från Kontrollbolaget.

 

Vad var mest utmanande i projektet?

– Det som var mest utmanade skulle jag absolut säga var gestaltningen. Och också att få till bra planlösningar för så många lägenheter som möjligt på den angivna ytan.

 

Och vad var det roligaste med projektet?

– Att få vara med i ett tidigt skede är alltid roligt, berättar hon. Samt att det är ett väldigt trevligt område som fastigheten ska vara i och då är det såklart också kul att få ha ett finger med i spelet!

Skissförslag
 • Inspiration
 • Faktaruta

  Kontrollbolagets uppdrag:
  - Arkitektur
  - Visualisering

  Kund:
  - Företag

  År:
  - 2023

  Utöver detta projekt, vad är ditt favoritmoment att genomföra i bygg- och framtagningsprocessen?

  – Det är en svår fråga, det är många delar av processen som alla har sina egna egenskaper och roligheter, säger Sofia. En favoritdel måste jag säga är att få vara med när något växer fram, att ta in någons vision och sedan förverkliga den!

   

  Om du fick ge ETT TIPS till en privatperson och/eller ett företag som ska bygga om, nytt eller till, vad skulle det vara?

  – Tänk snyggt, funktionellt och hållbart över tid. Att bygga för att kunna bo eller använda byggnationen under många, många år, avslutar Sofia Skoglund, byggnadsingenjör arkitektur, från Kontrollbolaget.

  Behöver du hjälp med ditt kommande projekt?

  Kontakta oss på +46 26 – 16 60 30 (Gävle)/+46 647 175 70 (Åre) eller info@kontrollbolaget.se, det går även att skicka en offertförfrågan.

  Publicerat: 2023-11-07

  Du kanske också är intresserad av...