Kontrollbolaget och QMP1090™ i Swedac Magasin!

Swedac Magasin skriver om oss och idén bakom QMP1090.

”Innovatör speedar upp kravhanteringen.

Viktor Lundin tyckte det tog för lång tid och krävdes för mycket pappersarbete för att kvalitetssäkra byggkonstruktioner. Då skapade han ett digitalt verktyg som kan spara miljoner åt byggindustrin.

Idén till tjänsten QMP1090 fick Viktor Lundin som nyutexaminerad inspektions-och provningsingenjör. Han jobbade mycket inom kärnkraften, där det finns ett digert regelverk som måste följas.

– Det var mycket att hålla koll på. Många olika regelverk och enormt mycket dokument att slå i för att identifiera alla krav, berättar han. ”

 


Läs hela artikeln om Kontrollbolagets rivstart och massor av annat intressant innehåll i senaste numret av Swedac Magasin (nr 3 2017).


Fakta

Swedac Magasin utkommer med fyra nummer per år. Innehållet handlar alltid om kvalitet, kvalitetskontroll och det Swedac kallar kvalitetsinfrastrukturen (alla de institutioner, system och metoder som måste finnas i ett land för att säkerställa att produkter och tjänster uppfyller krav på säkerhet och kvalitet) speglat från olika håll. Swedac vill föra ut kunskap och visa på samhällsnyttan. Varje nummer har ett tema som ges lite större utrymme, även det från olika perspektiv. Teman har bl a varit vatten, konsumentskydd, kvalitet på export, digitalisering, vård och omsorg.

Upplagan: ca 8 000 ex.
Skickas till: Swedac kunder, ett antal myndigheter, departement och riksdagspolitiker och den som vill prenumerera.

 


 

Du kanske också är intresserad av...