Ska du hyra en lokal? Läs Diös tips

Vilka är DIÖS?

Diös är fastighetsbolaget som satsar fullt ut på norra Sverige. Vi är marknadsledande i tio tillväxtstäder, från Borlänge i söder till Luleå i norr.  Vårt erbjudande handlar om kommersiella lokaler – i första hand kontor – i rätt läge, för rätt hyresgäst samt i rätt fastighet, kvarter och stadsdel.
Vi brinner för stadsutveckling och strävar efter att skapa Sveriges mest inspirerande städer.

Diös 3 tips

– vad ska du som hyresgäst tänka på när du vill hyra en lokal?

  1. Tänk långsiktigt och hållbart – mycket kan förändras på ett par år.
    Se till att utforma lokalen så den går att anpassa för fler arbetsplatser genom t.ex. flyttbara väggar och att ta höjd för antal personer i ventilationen. Läs nedan – Vad innebär en hyresgästanpassning.
  2. Välj rätt läge för din verksamhet.
    Vilken typ av service ska finnas i närheten? Hur är tillgängligheten för medarbetare, kunder och besökare? Vilka grannar behövs för att skapa goda synergier?
  3. Fundera också på vad en attraktiv arbetsplats är för just er.
    Arbetsplatsen är den främsta arenan att bygga kultur och utveckla er affär. Många medarbetare vill idag ha fina sociala ytor och möjlighet till umgänge, kanske även efter arbetstid. Om det finns plats, köp ett pingisbord eller dyl.

Bilden – Jens Nygren, projektledare och Daniel Westblom Jansson, uthyrare på Diös.

Hur tror ni att framtiden ser ut i er bransch?

Vi ser positivt på framtiden! Den gröna investeringsboomen i norra Sverige gör att Europas ögon just nu är riktade mot vår marknad.

Ett viktigt fokus för oss blir att tillgodose behovet av moderna lokaler och kontor. Utvecklingen sker snabbt och vi tror också att vi kommer att se nya sätt att nyttja ytor.
Det är en spännande bransch och vi ser fram emot att vara med att driva utvecklingen ihop med våra hyresgäster.

Vad har Diös för roliga projekt på gång i Gävle?

Vad innebär en hyresgästanpassning?

När vi utvecklar en lokal, ett kontor eller en butik till en ny eller befintlig hyresgäst. Ett nytt lokalbehov kan exempelvis uppstå om hyresgästen växer eller behöver förutsättningar för ett nytt arbetssätt. Utvecklingen görs alltid i nära dialog med hyresgästen för att tillgodose verksamhetens specifika behov och önskemål. Idag är det vanligt att kontorshyresgäster efterfrågar fler mötesytor och större sociala ytor. Vi ser också en ökad efterfrågan på flexibla kontorsplatser hos bolag som vill kunna erbjuda sina medarbetare att varva kontorsarbete med arbete från hemmet eller annan plats.

Passa på att läsa mer om Diös genom länken nedan!

Bilden - Krister Palm, teknisk förvaltare och Tomas Andersson, fastighetstekniker hos hyresgästen WSP.

Publicerat: 2023-09-29

Du kanske också är intresserad av...