En byggnadsingenjör som älskar fjällen

Sofia Skoglund


Berätta lite mer om dig själv.

Jag heter Sofia, är 28 år och i oktober förra året flyttade jag från hav och klippor till fjäll och sjöar.
Åre har länge lockat mig och jag har inte ångrat mig en sekund! Skidåkning och cykling är två av mina större intressen och jag trivs bra i det lite lugnare Jämtland även om jag sällan sitter still när jag inte sitter vid datorn och jobbar.

Ursprungligen är jag från Österfärnebo utanför Gävle så det känns kul att numera ha en extra anknytning till hemtrakten utöver familj och vänner.

Jag är utbildad byggnadsingenjör och har de senaste åren jobbat på Liljewall Arkitekter i Göteborg. Där gick den mesta tiden till att jobba med stora sjukhusprojekt och nu senast har jag varit med och projekterat en ny förlossningsbyggnad på Östra sjukhuset i Göteborg.


Hur tycker du att det ska bli att arbeta för Kontrollbolaget?

Det ska bli superkul, en dröm har alltid varit att jobba mot privatpersoner med hus och något mindre projekt och det känns som ett bra och härligt gäng som jobbar här på Kontrollbolaget. Det är stor kontrast mot de stora vårdprojekt som jag tidigare jobbat med men det ska bara bli spännande. Det ska också bli kul att få vara med i uppstarten av Åre-kontoret!

 

Vad tillför du Kontrollbolaget?

Jag har med mig erfarenhet från att arbeta i större projektgrupper, stora modeller och är van att samarbeta och hjälpa till där det behövs.

 

Vad ser du är nycklarna, de bästa möjligheterna för Kontrollbolaget att växa som företag i Åre-regionen, Jämtland?

Jag tror att fler vill bygga och bo i fjällen även efter pandemin och att vi har fler kompetenser under samma tak tror jag är en styrka för oss.

 

”ALLT LÖSER SIG”

Varför har du just ett sådant favorit citat?

Allt löser sig på ett eller annat sätt även om vägen kanske är lite krokig på vägen.

 


 

Du kanske också är intresserad av...