Arkitekt med känsla för god design

Kristina "Kina" Gillsberg


Berätta lite mer om dig själv.

Jag heter oftast Kina (även om det ibland står Kristina), jag är 42 år och bor här i fjällen sen ganska många år tillbaka. Jag är uppväxt några mil från Åre och varit i väg i lite olika omgångar för studier och jobb och bott på ett antal orter. Senaste vändan var till Stockholm – vilket är skoj att ha gjort , men trivs ändå bäst här i Åre nära fjällen för skidåkning och friluftsliv och hela den livskvaliteten. Det ger mig mer av det jag gillar och dessutom ett lite lugnare tempo.

Jag är utbildad byggnadsingenjör med inriktning mot husplanering/arkitektur och arbetat mestadels med gestaltning och som arkitekt/designer. Jag har jobbat ett antal år i offentliga sektorn, både inom kommunalt fastighetsbolag och vid bygglov samt plankontor. Sedan ”ramlade” jag in på småhusbranschen som Arkitekt och gjorde det i drygt 7år vid Trivselhus i Östersund och Stockholm. De sista åren var mer inriktat mot projekt och bostadsområden. Gjorde även ett år som byggledare, vilket var en bra och rolig erfarenhet.  Nu senast kommer jag från Krook & Tjäder i Östersund där jag har arbetat som Arkitekt/Ingenjör och bland annat handlagt om-/tillbyggnadsprojekt för hotell. Jag ritade även här en hel del fritidshus/villor och kontorsanpassningar med mera och var även med i markanvisningstävlingar. Roliga år men längtan efter att få arbeta mer lokalt och att inte behöva pendla tog övertaget och så hittade jag Kontrollbolaget, “KB” och är mycket glad för det!

 


 

Hur tycker du att det ska bli att arbeta för Kontrollbolaget?

Det känns skoj och jag är otroligt tacksam att få chans att arbeta lokalt där jag bor och verkar. Nu är vi som företag rätt nya på orten och en rolig förmån och utmaning är att få vara med att bygga upp verksamheten här i Åre med omnejd från scratch. Samarbete med kontoret i Gävle känns väldigt bra. Det är ett ungt och roligt gäng som jag fått börja med. Det är gott att veta att det finns fler och att vi arbetar tillsammans även om vi sitter på olika orter. Dessutom så har vi allt från arkitekter, konstruktörer och kontrollansvar byggledning under samma tak, när vi tar tag i projekten, vilket gör att det känns tryggt och spännande.

 

Vad tillför du Kontrollbolaget?

Jag tillför erfarenheter från flera delar av processen, från idé till färdig byggnad, och jag har en bra känsla för gestaltning och god design. Jag även kontakter på orten här i Åre och sen bidrar jag med omtanke och go känsla. Vilket är min förhoppning.

 

Vad ser du är nycklarna, de bästa möjligheterna för Kontrollbolaget att växa som företag i Åre-regionen, Jämtland?

Nycklarna är just att vi har flera kompetenser under vårt tak och att vi har bra samarbeten med lokala aktörer.

“DET BLIR OFTA BRA”

Varför har du just ett sådant favorit citat?

Det har ju ofta en tendens att göra det, ”det ordnar sej”  är en annan favorit.