Kontrollbolaget välkomnar Sofia

Sofia Persson


Vem är Sofia “Fia” Persson?

Jag är en 25-årig glad och framåt tjej som bor i Gävle tillsammans med min sambo. Jag är född och uppvuxen i Forsby i Gävle. En vecka efter studenten flyttade jag till Oslo med förhoppning om att tjäna ihop till en jorden-runt-resa. Det blev inte helt som planerat utan jag fastnade i den fantastiska staden Oslo i över 4 år. Jag arbetade i matvarukedjan Kiwi och samlade på mig många erfarenheter och många fina vänner. Däremot hann jag, under den här tiden, med att backpacka i Asien och Indonesien en längre tid.

Och det var under den resan som jag bestämde mig för att studera till byggnadsingenjör. Mitt intresse för byggnationer har alltid varit stort, både arkitekturen och konstruktionen. Resan genom Thailand och deras enkla bungalows till skyskraporna i Malaysia fick mitt intresse att växa starkare.

Jag är en aktiv person och tränar en hel del, mest på gymmet.  Jag är en sådan person som helst gör så mycket som möjligt på så kort tid som möjligt. Jag mår som bäst och jobbar som bäst när jag har mycket att göra.

 


 

Vad studerar du för någonting?

Jag läser andra året på byggnadsingenjörsprogrammet på Högskolan i Gävle.

 

Hur är utbildningen? Vad är det bästa med utbildningen?

Utbildningen fokuserar främst på utveckling av känd byggnadsteknik och projektering. Det är en rolig och lärorik utbildning som till en början kändes tämligen tidskrävande. Men efter att jag har läst mer än hälften av utbildningen har det höga tempot blivit en vana och numera är man bara ivrig på att starta nya kurser och samla på sig mer kunskap.

Det bästa med min utbildning är att jag hela tiden lär mig nya saker och utvecklas inom området. Ytterligare positivt är att utbildningen är omfångsrik med många viktiga kurser såsom byggnadsfysik, byggprocessen, konstruktion och byggnaders gestaltning där man får en inblick i hur det faktiska arbetet kan se ut för en byggnadsingenjör.

 

Hur tycker du det är att studera samtidigt som du jobbar hos Kontrollbolaget?

Att få arbeta på Kontrollbolaget i samband med studierna är det bästa som kunde hända mig! Att få använda all den teori som jag läser i skolan och tillämpa den i praktiken gör att jag får en helt annan förståelse för hur saker och ting fungerar i verkligheten. Det jag gör i skolan kan jag ta med mig till jobbet och det jag gör på jobbet kan jag tillämpa när jag är i skolan. Jag ser detta som en stor fördel. Att börja jobba i ett tidigt stadie tror jag stenhårt på och att jag dessutom kan lägga upp tiden med arbetet så som jag vill är lite av en dröm för mig.

Dessutom får jag spendera tid och lära mig saker av ett riktigt härligt team här på Kontrollbolaget!

 

Vad tror du att Kontrollbolaget vinner på att ha en studerande person i sitt gäng?

Jag tror dom vinner energi, ofta är en studerande person väldigt motiverad och peppad på att göra ett bra jobb. En annan fördel är att Kontrollbolaget introducerar den studerande tidigt i arbetet som ingenjör, vilket medför att studenten snabbare kommer in i ett jobb efter avslutade studier.

 

Vad ser du för utmaningar för dig och för företaget 2020?

Mina utmaningar: Komma in i rutiner, låta saker och ting ta tid – inte stressa över att jag inte kan allt – man blir aldrig fullärd. En till utmaning är att balansera skolan och jobb på ett bra sätt.

Företagets utmanningar: Svårt för mig att säga än så länge. Men Åre är ju en utmaning, en rolig utmaning.

DU MÅSTE INTE KUNNA FÖR ATT BÖRJA, MEN DU MÅSTE BÖRJA FÖR ATT KUNNA
–SOFIAS FAVORITCITAT

Du kanske också är intresserad av...