Vem är K-M?

KARL-MAGNUS ROSENDAHL


Berätta lite mer om dig själv.

Jag är en glad och driven kille på 31 år som ursprungligen kommer ifrån Ronneby i Blekinge men som flyttade till Söderhamn för 11 år sedan för en arbetsmöjlighet. Där jag veckopendlade från för att arbeta inom byggbranschen i Norge. Under mina  år i Norge fick jag möjligheten att vara projektledare för många intressanta projekt, där det senaste projektet var Clarion Hotel The Edge, i Tromsö.

Efter att träffat min sambo och blivande fru hamnade jag i Gävle där jag dom senaste åren bland annat utbildat mig till Byggnadsingenjör.

Jag har två barn som är 2,5 respektive 1 år, så min fritid spenderas mest med dem och vårat egna bygge uppe i Söderhamns Skärgård.


 

Hur tycker du att det är att arbeta för Kontrollbolaget?

Under utbildningens tid bestämde jag mig rätt tidigt att jag ville tillbaka till en slags projektledare roll som jag tidigare arbetat som, att ha kontakt med kunden från start och vara med att ta fram idéerna för att sedan göra dem till verklighet.

Jag gillar även att jobba med större och bredare projekt så att både företaget och att jag själv utvecklas för att följa med i utvecklingen. Detta är något som gör att Kontrollbolaget är en idealisk arbetsplats för mig.

 

Vad är det du tillför Kontrollbolaget?

Det jag tillför Kontrollbolaget är ett par nya ögon som har sett det gamla men som är villig att ta mina erfarenheter inom byggbranschen för att utveckla till det nya med en positiv och nyfiken inställning.

 

Vad ser du är den största utmaningen för branschen generellt och för Kontrollbolaget specifikt i spåren av pandemin Covid-19?

Covid-19 har påverkat oss alla på ett eller annat sätt det kan till exempel vara arbetsrelaterat eller personrelaterat. Det vi har sett är en dalande marknad för nästan alla branscher, medans många har i dessa tider hittat sätt att skifta fokus. Från att vara beredd på att lägga ett fem-siffrigt belopp på en Greklands semester till att använda de pengarna till att starta ett företag som kör ut matkassar till de som inte kan lämna sina hem.

Vi på Kontrollbolaget har fått leta efter nya samarbeten och vägar genom den rådande pandemin, vi har sträckt ut handen till närliggande företag för att tillsammans hjälpa varandra. Ett sätt att samarbeta är hur vi tillsammans med mäklare ska kunna utföra visningar på distans med visualiseringar av objekt vilket i sin tur kan leda till nya visioner av hur ett hus eller byggnad kan förändras för kunden.

Vi har även valt att utvecklas på miljö och energisidan genom nya programvaror där vi kan utföra större beräkningar och utredningar. Och vi har tagit massor av marknadsandelar och hittat nya kundsegment. Vi är fortsatt i tillväxt, trots Covid-19 som många skulle ha sagt.

’’ÄVEN EN FUL RYGGSÄCK KAN INNEHÅLLA EN GOD SMÖRGÅS’’

Varför ett sådant favorit citat?

Detta citat bräckte en kär vän till mig då vi satt och diskuterade hur utseendefixerat vårat samhälle har blivit. Det har följt med mig genom åren då jag oftast vill se möjligheterna i byggnaden och rumsutformning med dess funktion, att allt inte handlar om en snygg fasad. Det måste även liva med insidan och många gånger kan en bra renovering vara bättre än att riva och bygga nytt.

 


 

Du kanske också är intresserad av...