Ta del av nio tips på vägen till förändring

På årets IT Forum så pratade många av föreläsarna om att våga testa nytt, satsa och våga misslyckas under dagen. Pernilla Lundin, Kontrollbolagets styrelseordförande, utmanade ännu mer genom att säga att ’en konkurs dödar inte. Den kan vara början på något nytt och bättre’. 

 

Pernilla delade med sig, under rubriken “Lyft blicken och våga satsa”, av sin resa från att vara född i en entreprenörs- och innovatörs familj, via Sandvik och Donald Davies & Partners till det som dag också är Kontrollbolagets resa, med att lansera nya digitala verktyg (QMP1090) för att skapa affärer och utmaningarna med att digitalisera en verksamhet. 

Här följer en summering av Pernillas nio tips; 

 

– En konkurs dödar inte – den kan t o m vara en del av framgången.

 

-Gör det enkelt och attraktivt – krångla inte till det i onödan.

 

-Våga ta detalj diskussionernabacka inte när de vill skjuta ner förändringen.

 

-Håll ALLTID blicken mot visionendet är så lätt att glömma bort att titta upp och längre fram.

 

-Fråga INTE alltid kunden vad hen vill ha – de vet ibland inte förrän de får se möjligheten.

 

-Ta reda på vilka de är som protesterar mot förändringen och varför de protesterar, man ska lyssna på alla men man måste definitivt inte göra som alla säger.

 

-Ta en halvdag strategi när livet blir som mest operativt och när vardagen enbart består av att göra saker och lösa problem, ta en halvdag strategi och repetera vägen hittills och varför visionen finns där och hur den ser ut. REPETERA. REPETERA. REPETERA.

 

-Tänk alltid större – då blir du större.

 

-Vi är alla bara människor – sist men inte minst – oavsett titel eller organisation – de är också bara människor. 

 


 

“TÄNK STÖRRE, GÖR DET ENKELT OCH VÅGA TA DETALJ DISKUSSIONEN MED DEM SOM FÖRSÖKER SKJUTA NED DIN IDÉ. DET GÄLLER ATT VÅGA STÅ KVAR NÄR DET BLÅSER OCH VARA GRUNDAD I VISIONEN, VAR NÅGRA TIPS SPM PERNILLA DELADE MED SIG AV.”

 


 

Du kanske också är intresserad av...