Digitalisera mera och bli en haj inom byggbranchen.

Byggbranchen genomgår just nu stora förändringar och surfar just nu på den digitaliseringsvåg som sveper in över vårt samhälle i rasande fart. Digitalisering inom byggbranchen är ett hett ämne och vi har träffat föreläsaren och författaren Stefan Engeseth som ligger bakom genomslagskraftiga böcker såsom Detective marketing och Sharkonomics.

I boken Sharkonomics skriver Stefan om vikten av att inte bli stillastående, och istället se till att aktivt driva både arbetssätt och tekniker framåt för att likt en haj kunna attackera konkurrenter och samtidigt försvara sin egen position. Vårt kravställningsverktyg QMP1090™ är en digital game changer och ett lysande exempel på just digitalisering inom byggbranchen. QMP109 ökar effektiviteten upp till 80% när du ska kontrollera och kvalitetssäkra byggkonstruktioner och byggprojekt och utmanar därför andra daterade metoder.

Foto: Thomas Svensson

”Hajars beteende bygger på försvar och attack.  Allt som står stilla i naturen blir attackerat. Byggbranschen har stått stilla för länge och kan inte vara kvar i sin analoga bubbla. ”

Stefan Engeseth, Byggvärlden, 25 jan 2017.

Stefan Engeseth menar att byggbranchen attackeras från it-företagen och att byggbranchen riskerar att bli underleverantörer till stora it-företag om de inte hoppar på digitaliseringsvågen. Att använda sig av digitala tillvägagångssätt inom byggindustrin är inte längre en fråga om image, utan en realitet för att höja effektiviteten och kvaliteten på byggprojekten. Det är även en nödvändighet för att försvara sin position och bli en ”haj” på marknaden.

Här kan du läsa fler artiklar om den digitala framtiden inom byggbranchen, och vad som krävs för att bli en haj inom byggbranchen:

Byggbranschen jagas av hungriga it-hajar:

http://www.byggvarlden.se/byggbranschen-jagas-av-hungriga-it-hajar-107555/nyhet.html )

Framtidens teknik kan knäcka byggbolagen:

http://www.byggnadsarbetaren.se/2016/10/ny-teknik-kan-knacka-byggbolagen/

Är du intresserad av att höra mer om Stefans tankar och tips om digitaliseringen av byggbranchen? Håll utkik efter våra framtida nyhetsbrev och event – det här är inte det sista ni sett av Stefan Engeseth hos oss på Kontrollbolaget!

Läs mer om Stefan och beställ boken Sharkonomics här: http://detectivemarketing.com/