Praktikanten som brinner för arkitektur och design

Petra Olofsson


Berätta lite mer om dig själv.

Jag är en kreativ och positiv person som har ett brinnande intresse för arkitektur och design. Jag älskar att resa och jag upplever gärna olika kulturer genom arkitektur, mat och möten med nya människor.

Just nu tar jag ett uppehåll från min master inom Arkitektur på KTH i Stockholm för att praktisera på Kontrollbolaget i Gävle. Jag växte upp i Gävle, och ser efter ett decennium på annan plats, fram emot att återupptäcka staden!


 

Du gör din praktik på Kontrollbolaget. Vad tycker du är det bästa med praktik? Utmaningar?

 

Praktik på Kontrollbolaget ger en bra möjlighet att testa på yrket och få en förståelse för branschen. På arkitektutbildningen får man lära sig arkitektur, på Kontrollbolaget får man lära sig byggprocessen och alla dess olika skeden.

 

Vad tror du att Kontrollbolaget vinner på att ha ta in praktikanter i sitt gäng?

 

Jag tror att Kontrollbolaget genom att ta in praktikanter väcker ett intresse för verksamheten Kontrollbolaget bedriver. Kontrollbolaget får en extra resurs i verksamheten och får samtidigt lära känna en potentiell framtida medarbetare.

Dessutom tror jag att alla företag gynnas av en bredd av kompetenser, samt en god blandning av seniora och juniora anställda.

 

Vilka utmaningar ser du för Kontrollbolaget i framtiden?

 

Företaget växer så det knakar. Därför tror jag den största utmaningen är att tackla de utmaningarna det innebär att vara ett företag i stark tillväxt. Det handlar bland annat om att rekrytera rätt kompetenser och strukturera den interna kommunikationen.

Basen för verksamheten är kunderna – därför tror jag att bland det viktigaste också är att fortsättningsvis.

 

Varför har du just ett sådant favorit uttryck som “Passa på”?

 

Jag älskar att passa på med saker: passa på att ta en promenad när solen skiner eller passa på att lyxa till det med en extra stor kopp kaffe på rasten! Man måste passa på att njuta av livet lite extra då och då!

 

 

Passa på
–Petras favoritcitat

Du kanske också är intresserad av...