Träffa Olle Eriksson
– vår nya byggnadsingenjör!


Hallå där Olle som precis börjat arbeta hos oss, vill du berätta lite om din bakgrund?

Jag kommer från Ockelbo och flyttade till Gävle för att plugga till byggnadsingenjör på högskolan och sedan dess är jag Gävlebo. Jag har arbetat mycket med både arkitektur och konstruktion och senast hos ett företag inom kärnkraftsindustrin. Sedan fick jag ett erbjudande från Kontrollbolaget som kändes kanonbra! Dels för att jag får jobba mer med de områden som jag vill utvecklas inom, och också för att det är ett företag som befinner sig i en spännande tillväxtfas. Det ska bli roligt att få komma igång på riktigt med olika nya projekt!

Vilken roll har du hos Kontrollbolaget?

Hos Kontrollbolaget kommer jag främst att arbeta med att upprätta bygghandlingar och konstruktionsberäkningar, samt kvalitetsledning och kontrollansvar i olika byggprojekt. Det kommer att bli fler projekt för bostadsmarknaden, vilket innebär en skillnad från kärnkraftsbranschen som är betydligt mer industribetonad.

Hur skulle du beskriva dig själv som person?

Jag är noggrann och lugn och jag tycker om när det händer många grejer samtidigt. Jag har ett stort teknikintresse vilket leder till att jag blir väldigt engagerad i mina projekt och vill hela tiden lära mig något nytt. Jag har alltid gillat byggnationer, och har sketchat och ritat på hus så länge jag kan minnas.

Vad ser du fram emot just nu?

Jag ser fram emot att komma in i olika spännande projekt och även att få vidareutveckla mina färdigheter som Kontrollansvarig. Kanske blir det någon ytterligare fördjupandeutbildning längre fram också.
Sen har jag och min sambo precis köpt ett hus som vi ser fram emot att få flytta in och allt som kommer därtill. Jag är även pappa till en liten dotter så jag vill ägna tid med henne innan det är dags för förskolan. Den närmaste tiden kommer det blir fokus på det nya jobbet och självklart även hus och barn!

Vill du komma i kontakt med Olle? Kontaktuppgifter hittar du här!