Detta behöver du tänka på

Du som kund har ett flertal saker som du behöver tänka på gällande behandling av personuppgifter i Kontrollbolagets program där du är personuppgiftsansvarig och bestämmer ändamål och medlen.

Personuppgifter i Kontrollbolagets program

Kontrollbolaget är programleverantör och personuppgiftsbiträde för behandlingen av personuppgifter i Kontrollbolaget program. Det är du som personuppgiftsansvarig som behöver veta vilka uppgifter du samlar in, varför och hur länge du ska ha kvar dessa uppgifter i programmet. Vilka personuppgifter som kommer att behandlas av dig i Kontrollbolagets program vet bara du. Om det är en privatpersons eller enskild firmas uppgifter som då blir personuppgifter eller ett aktiebolags uppgifter vet bara du. I en utredning vilka personuppgifter som kan komma att behandlas kom vi fram till att följande uppgifter kan bli personuppgifter.

Känsliga personuppgifter i Kontrollbolagets program

Vilka känsliga personuppgifter som kommer att behandlas av dig i Kontrollbolagets program vet bara du. Om du till följd av den verksamhet som du, dina kunder eller leverantörer bedriver kommer att behandla känsliga personuppgifter är du skyldig att innan sådan behandling påbörjas ta reda på vilka säkerhetsåtgärder som kan komma att krävas vid sådan behandling. Om du behandlar känsliga personuppgifter måste du ta reda på. Integritetsskyddsmyndigheten skriver mer om behandling av känsliga personuppgifter här.