OM KONTROLLBOLAGET

Kontrollbolaget är ett företag inom arkitektur, konstruktion och kontrollansvar.

Vi hjälper företag och privatpersoner redan i tidigt skede med gestaltning och utformning av byggprojekt, och vidare med bygglovshantering och konstruktionsunderlag som sedan följs upp med rollen som kontrollansvarig.

2016 lanserade Kontrollbolaget ett digitalt verktyg för kravställning, QMP1090™. Verktyget revolutionerade den svenska byggbranschen och idag har Kontrollbolaget ett starkt samarbete med ledande aktörer och branschorganisationer för fortsatt utveckling av branschen.

Vill du vet mer om oss på Kontrollbolaget?

I början av 2021 så nominerades vi till Årets företagare i Gävle.

På hösten 2018 tilldelades Kontrollbolaget Gävleborg läns SKAPA-pris för tjänsten QMP1090™. Priset som delas ut av ALMI ska hjälpa idéer att utvecklas till produkter och tjänster på marknaden.
Vill du veta mer om oss på Kontrollbolaget och vår resa så hittar du här en film gjord på uppdrag av ALMI.

Producerad av Baringo Reklam & Kommunikation för ALMI

QMP1090

Vi på Kontrollbolaget är stolta över att vara först i Sverige och i byggbranschen att lansera ett nytt och effektivt verktyg, QMP1090™. Ett verktyg för att kravställa och kvalitetssäkra byggkonstruktioner.

Enbart den svenska byggindustrin omsätter i dag drygt 500 miljarder kronor per år. Ungefär tio procent av det kan kopplas till projektering, varav fyra procent, eller två miljarder kronor, har sin grund i kravställningsarbetet.

Kontrollbolagets tester visar att en digitalisering av kravställningsdelen med QMP1090 ™ kan leda till att arbetet effektiviseras med uppemot 80 procent.
Ju större projekt, desto större effektiviseringsmöjlighet.

Läs mer om QMP1090™.

SUPPORTEN OCH ERFARENHETEN

Hos oss får du mer än bara en konsulttjänst. Vi skapar och bygger relationer för framtiden. Och för oss är erfarenhet en viktig faktor till framgång. Med flera års erfarenhet från bygg- och stålbranschen, samt kärnkraftindustrin stöttar vi dig och dina projekt.