VÅRA PROJEKT

BRF BLÅ PARKEN - 13 RADHUS I CENTRALA VÄSBY

Kontrollbolaget får nytt uppdrag – 13 nya bostadsrättsradhus i central Väsby

Kontrollbolaget har fått nöjet av TB att utföra ett kontrollansvarsuppdrag för projektet Brf Blå Parken – 13 stycken nya bostadsrättsradhus i centrala Väsby. TB utvecklar fastigheter och bostadsprojekt i egen regi, främst i Västsverige och Stockholm/Uppsala. Bolaget förvaltar 70 000 kvm lokaler och lägenheter, samt 170 000 kvm byggbar mark. ”Vi ser fram emot samarbetet med Kontrollbolaget, säger Albin Samuelsson, byggprojektledare för Brf Blå Parken.”

Läs mer här!

STADSFORSEN

Stadsforsen

Stadsforsens vattenkraftverk ligger i Indalsälven och togs i drift 1939. Fotograf: Hans Blomberg/Vattenfall

Krafttag på kraftverket – så förhöjde QMP1090™ projektkvaliteten.

Föråldrat material, snåriga regelverk och avancerade tekniska insatser – kravställningen för Stadsforsens vattenkraftverk i Indalsälven gav kvalitetsingenjören Viktor Lundin något att bita i. Och med sitt eget digitala verktyg fick han projektet att flyta och kvaliteten att förbättras.

Året var 2015. Den unga entreprenören Viktor Lundin hade redan hunnit med några riktigt spännande utmaningar som kvalitetsingenjör när han på uppdrag av ÅF-Hydropower tog sig an sitt största projekt hittills. ÅF-Hydropowers uppdrag gick ut på att leda, konstruera och ta fram tekniskt underlag för renoveringen av Stadsforsens vattenkraftverk och där Viktors del i uppdraget var att kravställa konstruktionsarbetet och utförandet.

Läs mer här!

QMP1090™

Skärmdump 2

I samarbete med SIS (Swedish Standards Institute) och SBI (Stålbyggnadsinstitutet) lanserade vi, hösten 2016, vårt unika kravställningsverktyg QMP1090™.

QMP1090™ är ett nytt effektivt verktyg för att kvalitetssäkra konstruktioner i stål. Det hjälper dig att snabbt skapa en komplett kravbild och rapport över ditt byggprojekt och din specifika konstruktion. Effektivt och säkert, för stora som små projekt.

Genom att kravställa med hjälp av QMP1090 effektiviserar du arbetet med upp till 80 % och sparar mångmiljonbelopp.

Köp licens här!

KONTROLLANSVARIG

Kontrollbolaget är samarbetspartner till Anebyhusgruppen och har uppdrag som kontrollansvarig och BAS P i hela Sverige.

Norrlandet1

Här ser ni bilder från våra projekt i Älvkarleby och Norrlandet utanför Gävle.

Älvkarleby

FORSMARK KÄRNKRAFTVERK

Kontrollbolaget har över 8 års erfarenhet av kvalitetsledning och kravställning åt Vattenfall och Forsmarks Kraftgrupp AB. ISO 9001, styrande lagar, föreskrifter och standarder är vardag för oss.

Kontrollbolaget höll seminarium om nyheterna i SS-EN 1090-2.